Opplev magiske Lysefjorden i flere dager og bruk Lysefjorden turisthytte som base. Her har vi satt opp forslag til innhold for et tredagers sommereventyr med en skikkelig utfordring for den spreke. 

Dag 1

Kjør til Øygardstølen, ta turen til Kjerag og kjør ned de 27 hårnålsvingene til Lysebotn. Sjekk inn på Lysefjorden turisthytte. Ta en rundtur i bygda, spis middag og nyt kvelden i peisestua eller ute i hagen. Følg med på om basehoppere kommer dalende ned rett over veien. Husk å få med dere solnedgangen. Kun 200 meter å gå til kaien og stranda.

Dag 2

Se Lysefjorden fra et annet perspektiv på Jenafjell. Hvis du føler deg sprek dagen etter du har vært på Kjerag er det bare å komme seg ut på en ny tur! Et godt alternativ er turen til Jenafjell. Fra Lysefjorden turisthytte kan du bestige Jenafjell, som gir deg like spektakulær utsikt over fjorden, men fra en annen vinkel og med langt færre folk. Turen er merket, men du bør ha med kart. Total tid tur/retur fra turisthytta er ca. fire til fem timer. Slapp av i solveggen og nyt middagen, før beina legges høyt ute i hagen eller i peisestua.

Dag 3

Besøk Lysekammen og dra på en skikkelig krevende langtur. Lysekammen rager 1304 meter over havet og er en ordentlig utfordring. Det er det høyeste fjellet i Sandnes kommune, og bør helst bestiges i godvær. Fra toppen har du enormt utsyn over hele Ryfylkeheiene og Lysefjorden. Turen fra Lysebotn byr på både klyving og en rekke bratte og vanskelige partier. Dette er turen for den fjellvante som søker en ekstra utfordring, og ikke er redd for å orientere i krevende terreng eller spise høydemeter til frokost. Turen er delvis merket, men her må du ha med kart og kompass.

Bestill badstu etter turen. Det har dere fortjent.