Fellesturer og arrangement

Foto: John Petter Nordbø

Her finner du forslag på aktiviteter for store og små i Lysebotn!

Gullfiskjakt

Sammen med gatekunstner Renate Hermansen, har Turbo gjemt en del gullfisker på turisthytta vår. Send barna på jakt. Når de har funnet alle, så får de en is!

Bestill rom her.

Bokstavrebus

Ta familien med på jakt etter bokstaver. Turene er slik at både store og små klarer å gå, og det er flott å bruke hele dagen på tur, bading i elva eller sjøen, klatre på steiner, finne markjordbær eller blåbær, og hoppe litt på trampolinene innimellom. Alle som finner en bokstav, får is, og de som finner alle, får en liten premie i tillegg.

Avslutt dagen med middag på turisthytta.

Bestill rom her.


Leie av utstyr

Hos SBK Base (Stavanger Baseklubb) kan du leie blant annet kano, kajakk, sup-brett og elsykkel. Kombiner gjerne vannaktiviteter med gullfiskjakt og jakt etter bokstaver.

Bestill utstyr her

Bestill rom her.

Frisbeegolfbane

Offisiell åpning 5.juni 2022 - 18 korger. Mer info kommer.

Her finner du en oversikt over sommerens arrangement i Lysebotn!

Lysefjorden Inn

Lørdag 28.mai er det endelig klar for Lysefjorden Inn, Rogalands mest spektakulære og hardeste ultramaraton! Etter to år år uten dette arrangementet har nye aktører overtatt dette krevende løpet. Fra Oanes til Lysebotn, 62 km fordelt på 27km vei og 35km terreng og 2500 høydemeter, dette er en styrkeprøve. Les mer om løpet her: https://www.lysefjordenxtrails.com/lopsmanual-lysefjorden-inn.html

Bestill overnatting her.

Lysefjorden turisthytte har åpen restaurant hele dagen. Ta kontakt på booking@lysefjordenturisthytte, for å bestille bord, eller for andre spørsmål.​​​​​​​

Heliboogie 2022

22.6 - 25.6 samles endelig basehoppere fra hele verden, til den årlige Heliboogie. Her har alle muligheten til å se basehoppere i aksjon fra morgen til kveld, i det de kaster seg ut fra Kjerag. Det er spektakulært og imponerende, og om kvelden er sjansen stor for å se dem lande rett over gata fra turisthytta. Basehopperne er å se i Lysebotn gjennom hele sesongen, men disse dagene kan det være så mange som 250 stk samlet. Ta gjerne er dagstur til Lysebotn, spis lunsj eller middag på turisthytta, ta en rusletur rundt i bygda og opplev basehopperne på nært hold.

Bestill rom her.

Lysefjorden Opp

Onsdag 3.august er det igjen tid for årets store happening i Lysebotn. Langrenns- og skiskyttereliten møtes i et av Norges mest spektakulære motbakkeløp på rulleski. Deltakerne skal opp 640 høydemeter i løpet av 7,5 kilometer. Starten går ved fjorden, løypa går i 27 svinger opp den bratte fjellsiden. Og mål er oppe på fjellet.

 Lysefjorden turisthytte har åpen restaurant hele dagen. Vi håper at mange vil ta turen til Lysebotn denne dagen, for å ta del i folkelivet rundt verdensstjernene. Kombiner gjerne dagen med en overnatting og tur til Kjerag neste dag.

Bestill rom her. Les mer om Blinkfestavalen og Lysefjorden Opp her.

Veien mellom Øygardstøl og Lysebotn er stengt store deler av onsdagen. Vi legger ut informasjon om tider når det nærmer seg arrangementet.

thorXtri 2022

Av alle ekstremløp i Lysefjorden, så er nok dette det mest ekstreme. Start 0500 med 3.8 km svømming i en til tider veldig kald Lysefjord, med fjellvann fra de 800-1000 meter høye fjellene på hver side av fjorden. Deretter 18.3 km sykling til Bore, opp de 27 hårnålssvingene, til 932 meter over havet og omtrent 2400 høydemeter. Og så, som om ikke dette var nok, 42 km løping langs kysten til Hafrsfjord og målgang ved Sverd i fjell. 

For de som er morgenfugler, så er fortjener deltakerne at noen tar i mot dem, etter en times svømmetur, og heier dem videre. De er på vei over fjellet, før vi andre har tenkt på begynne dagen.

Det er en egen stemning på dette arrangementet. På Lysefjorden turisthytte serverer vi frokost fra klokka 02, slik at deltakere og følgespersoner kan få en god start på dagen. Kvelden før serverer vi en pastarett til middag, etter at fellesmøtet er slutt.

Book overnatting her.