Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Åpningshelg med 17. mai-feiring på Kjerag!

Bli med på en innholdsrik åpningshelg på Lysefjorden turisthytte med 17. mai-tog til selveste Kjerag.
Bli med på en innholdsrik åpningshelg på Lysefjorden turisthytte med 17. mai-tog til selveste Kjerag. Foto: Trond Rønneberg

Åpningshelgen på Lysefjorden Turisthytte markeres i år med Norges flotteste 17. mai-tog til til Kjerag, treretters middag og herlig overnatting på splitter nyoppussede soverom.

Kan du tenke deg en flottere 17.mai feiring enn å gå på ski i vårsnø til et av landets største ikon - selveste Kjerag - og nyte en treretters middag i enden på en av våre aller flotteste fjorder - Lysefjorden? Har du lyst til å gå i Norges flotteste 17.mai tog? Vil du faktisk se en hvitstammet bjerk oppi heien på nasjonaldagen? Vi spenner på oss skiene og ser vinter bli til vår i Ryfylkeheiene. Bli med daglig leder Preben Falck på årets siste skitur til en av de mest spektakulære naturperlene i distriktet. 

I Lysebotn bor og spiser vi godt i Lysefjorden turisthytte, som har gjennomgått en omfattende oppussing denne våren. Mens vi bor i våren er det bare en kort kjøretur opp på fjellet, der vi kan nyte de siste rester av vinteren med ski på beina. Vi håper på typiske vårforhold med hard skare fra morgenen av, etterfulgt av herlig vårsløsj for myke og fine nedkjøringer i solsteiken. Gode lunjspauser med appelsin i den varme sola hører også med.

Program for helgen:

Fredag 15. mai 

Vi kjører sammen fra STF-huset i Stavanger og tar båt til Lysebotn. Der innlosjerer vi oss på Lysefjorden Turisthytte før vi spiser en god middag sammen. 

Lørdag 16.mai

Etter en deilig frokost smører vi niste og fyller termosene. Vi går skitur i Lyseheiene, der det er mange flotte turmål i et vilt og spennende terreng. Turmålet velges ut fra forhold og deltakernes ønsker, men om været klaffer vil vi nok forsøke å komme oss på en fjelltopp som mål for dagen. Terrenget er kupert og vi kommer til å gå utenfor allfarvei uten oppkjørte spor, men vi oppsøker ikke de bratteste og lengste nedkjøringene. Dette er med andre ord turer for fjellskiløpere, ikke ekstremalpinister. På kvelden slår vi til med treretters festmiddag med 17.mai-feiring!

Søndag 17.mai

Et staselig turmål på en staselig dag! Vi går selvsagt til Kjerag denne dagen. Etter en fin dag på ski kjører vi hjem over fjellet. 

Bo og spis godt på Lysefjorden turisthytte.
Bo og spis godt på Lysefjorden turisthytte. Foto: John Petter R. Nordbø

Skrevet av Agnethe Larsen 28. januar 2020