Opplev magiske Lysefjorden i flere dager og bruk Lysefjorden turisthytte som base. Her har vi satt opp forslag til innhold for et firedagers sommereventyr for deg som reiser uten bil. 

Dag 1

Ta båten fra Stavanger sentrum til Lysebotn (mandag, onsdag og fredag klokka 13) eller ta buss fra Stavanger til Solbakk og videre til Forsand, og båt til Lysebotn (hver dag) Se https://lysefjordenturisthytte.dnt.no/transport/ for avganger og alternativer.

Sjekk inn og la barna utforske anlegget. Gå ned til stranda og se hva som rører seg i strandkanten. Spis middag og se basehoppere lande rett over veien (dersom været er bra).

Dag 2

Smør med dere nistepakke og gå innover Lysedalen. Flatt og fint. Start ved stranda og gå langs elva et stykke oppover.  Sjekk om dere ser laks i elva. Ta et bad på veien og plukk markjordbær langs stien. Slapp av i solveggen, mens barna hopper i trampolinen, eller ta en tur til lekeplassen eller lån et spill og kos dere på en av plenene. Spis middag, ta en tur til stranda og se på solnedgangen og få med dere basehopperne.

Dag 3

Smør med dere nistepakke og gå innover mot Lysedalen. Ta av til Kaldahålå og la barna utforske det som i gamle dager var spiskammers, for gårdene i Lysebotn. Gå videre til Kongsteinen, og slapp av, slik det blir sagt at kongene gjorde for mange hundre år siden.

Tilbring resten av dagen i strandkanten og langselva, eller med leker utenfor turisthytta. Avslutt med middag.

Dag 4

Ta båten til Bakken gård klokka 0720. Tilbring dagen der og overnatt i den nye hytta, før dere tar båten til Stavanger nesten morgen 0749, ev båt til Forsand og buss til Stavanger via Solbakk. . Se https://lysefjordenturisthytte.dnt.no/transport/ for flere avganger og alternativer.