Opplev magiske Lysefjorden i flere dager og bruk Lysefjorden turisthytte som base. Her har vi satt opp forslag til innhold for et firedagers sommereventyr for deg som reiser uten bil. Dette eventyret passer perfekt for barnefamilien!

Dag 1

Ta buss til Lauvvik kai og båt inn til Lysebotn, eller ta bussen fra Stavanger gjennom Ryfylketunnellen til Solbakk og videre til Forsand, og derfra båt til Lysebotn. Se https://lysefjordenturisthytte.dnt.no/transport/ for avganger og alternativer.

Sjekk inn og la barna utforske det fargerike hytte-anlegget og leke på de mange ute-arealene. Gå ned til stranda og se hva som rører seg i strandkanten. Spis middag og se basehoppere lande rett over veien (dersom været er bra).

Dag 2

Smør med dere nistepakke og gå innover Lysedalen. Enkel tur i flatt og fint terreng som passer for alle. Start ved stranda og gå langs elva et stykke oppover.  Sjekk om dere ser laks i elva! (Fiskekort selges på turisthytta.) Ta et bad på veien og plukk markjordbær eller blåbær langs stien dersom bærene er i sesong. Slapp av i solveggen, mens barna hopper på trampolinen, ta en tur til lekeplassen eller lån et spill og kos dere på en av plenene eller inne med et pledd i peisestua. Spis middag, ta en tur til stranda og se på solnedgangen.

Dag 3

Smør med dere nistepakke og gå igjen innover mot Lysedalen, men ta av fra veien og følg merket sti til Kaldahålå. La barna kjenne på den kalde luftstrømmen og utforske det som i gamle dager var spiskammers for gårdsfolket i Lysebotn. Gå videre oppover til Kongsteinen, og slapp av, slik det blir sagt at kongene gjorde for mange hundre år siden.

Tilbring resten av dagen i strandkanten og lang selva, eller med leker utenfor turisthytta. Avslutt med en deilig middag.

Dag 4

Ta båten til Bakken gård klokka 07:10. Tilbring dagen der og overnatt i den nye hytta, før dere tar båten til Lauvvik neste morgen 07:39, evt. båt til Forsand og buss til Stavanger via Solbakk. Se https://lysefjordenturisthytte.dnt.no/transport/ for flere avganger og alternativer.