Opplev magiske Lysefjorden i flere dager og bruk Lysefjorden turisthytte som base. Her har vi satt opp forslag til innhold for et sommereventyr der du får tre ting på én gang: Kjerag, Flørli-trappene og Preikestolen. 

Dag 1

Kjør til Lysebotn, ned de 27 hårnålsvingene og sjekk inn på Lysefjorden turisthytte. Ta en spasertur gjennom bygda og langs elva, eller kjør inn i Lysedalen, og gå en rundtur. Spis middag og nyt kvelden i peisestua eller ute i hagen. Følg med på om basehoppere kommer dalende ned rett over veien. Husk å få med dere solnedgangen. Kun 200 meter å gå til kaien og stranda.

Dag 2

Kjør til Øygardstølen og gå turen til Kjerag, eller ta bussen fra SBK Base (0830, retur 1500 eller 1700). Husk å ta med niste og godt med drikke. Etter turen slapper dere av i solveggen og spiser middag i restauranten. Nyt kvelden i peisestua eller ute i hagen. Følg med på om basehoppere kommer dalende ned rett over veien. Husk å få med dere solnedgangen. Kun 200 meter å gå til kaien og stranda.

Dag 3

Ta hurtigbåten (mandag -fredag 0720 med retur 1445) eller turistferja (alle dager 1200, med retur 1645) til Flørli og gå de 4444 trappetrinnene. Se https://lysefjordenturisthytte.dnt.no/transport/ for flere avganger og alternativer. Det er fullt mulig å ta hurtigbåten en vei, og turistferja tilbake. Ta en liten rusletur før middag og nyt kvelden i hagen eller i peisestua.

Dag 4

Ta hurtigbåten til Forsand 0720 og buss til Preikestolen parkering, med retur fra parkeringen 1310 eller 1410, og hurtigbåten fra Forsand 1400 eller turistferja 1515. Se Kjerag, Preikestolen og Flørli fra fjorden. Gå turen til Preikestolen, Norges best besøkte attraksjon, utenfor vei. Kjør videre til neste reisemål. Eventuelt ta med bilen, dersom det passer bedre med planene videre. Ta båten til Songesand og kjør til Preikestolen parkering. Se https://lysefjordenturisthytte.dnt.no/transport/ for flere avganger og alternativer.